Lucca - trivelig by i fjellene, nord i Toscana

Velkommen til Villa Corte Degli Dei, et hotellopphold utenom det vanlige. 25 min unna Pisa, lenger nord, ligger Lucca. En nydelig by omringet med en høy borg. Vi bodde kun 10 min spaseravstand unna byen. Det var veldig spesielt å komme hit, siden det så så kult ut på bildene. Men her svarte bildene litt annerledes enn hva rommet faktisk så ut. Men det gjorde ingenting. Utvendig var det helt toppers her. De hadde virkelig brukt penger på å skape et tøft, middelalder utseende på bygget. Vi bodde på en slags borg, en festning.
Og vi skulle få badet og kost oss her også.


Her var frokostteltet.


Dette var vårt lille hus med egen hage og lekeplass.


Vi koste oss her i to dager. Vi slappet virkelig av og det var stille i gatene om natten. Akkurat som alle andre plasser (bortsett fra Firenze).


Ferdinand ønsker oss velkommen til sitt hus. Han elsket å leke her.


Det er kveld og Peri tar seg en pils på den fine uteplassen. Her var vi nokså alene da det nok bodde mest kjærestepar her og de ville helst være for seg selv.


Slik så vårt lille hus ut. Akkurat nok til fem sengeplasser og et lite bad. Umulig å holde det ryddig.Jeg står på toppen av den ene borgen ((hotellet) og knipser bilder.


Øverst på den ene borgen kunne man også sitte og spise.


Denne idyllen kostet ca 2600,- for alle fem i to netter. Siden det var så billig måtte jeg betale alt på forhånd og pengene kunne ikke refunderes.


Peri med pilsen. På dette stedet fikk jeg det beste kjøttet på hele Italia turen vår. Vi fikk så mye mat at ingen av oss klarte å spise opp. Så det lønner seg å spise utenfor borgen. Da vi kom inn til byen inni borgen var det noe helt annet. Her kostet alt altfor mye og vinen smakte surt. Muligens vi bare var uheldige med valg av restaurant.


Karu, karu, karu, karusellen - som skal gå til kvelden, som skal gå til kvelden...

Denne måtte F1 selvfølgelig prøve.


Borgen rundt byen var bygget opp igjen og hadde en fantstisk fin port. Kjempekult, synes jeg. Håper en gang det er mulig å få bygget opp borgen rundt slottsfjellet. Tenk for en severdighet det ville blitt!!!

Borgen rundt byen.

Folket i Lucca.


Piazza Napoleone. Nok et nydelig byggverk.


Inngangen til hotellet.


Utenfor hotellet vårt fantes det et gjorde, som må bare være verdens minste.Den klarte å lage ca 3 høyballer.


Jentene ved fontenen.

 

I Lucca pakket vi sekkene våre. Nå skulle vi nemlig til Cinque Terre på back-packer tur i tre dager. Lucca lå kun 1,5 time fra La Specia hvor vi parkerte bilen på jernbanestasjonen for å ta tog til Riomaggiore, som er det første byen i Cinque Terre.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sveitserhussjarme

sveitserhussjarme

41, Nøtterøy

Velkommen til min kreative hverdag. Her kommer jeg til å legge ut om mitt hverdagsliv på Nøtterøy, noen enkle hobbytips, innkjøpskupp for dagen, foto, interiør inspirasjon osv.

Kategorier

Arkiv

hits