Utflukt til Civita di Bagnoregio

Mens vi bodde i Bolsena måtte vi bare ha oss et par utflukter. Den ene gikk til Civita de Bagnoregio. En knapp times kjøring fra Bolsena. Denne lille byen så ut som et sandslott og lå oppå en fjelltopp, som mange av Italias byer gjør. Byen ble grunnlagt av etruskerne for over 2400 år siden. På 2000-tallet har byen opplevd å bli en attraksjon fotturister, hovedsakelig grunnet den amerikanske reiseskribenten Rick Steves som gjorde byen populær på 1990-tallet og kaller den for sin italienske favorittby i fjellene .Det som var så spesielt med denne var at det var ingen vei dit, vi måtte gå over en bro. Det bodde kun tre familier her og verden var satt tilbake til middelalderen. Bortsett fra at det var noen restauranter og turistbutikker var alt eldgammelt. En fryd for øyet. Marco på Bolsena hadde fått laget et kart med mange interessante turistplasser verd å se, og dette var en av severdighetene vi fikk med oss.

 


Jentene klare for å besøke Bagnoregio.
Amalie, min nydelige datter:-).Peri og meg og en utrolig varm dag i fjellet.Mens vi kulern litt i skyggen med litt is og drikke, tar gutten seg en trall og en dans.

For en jobb de hadde med å få all denne steinen opp i denne høyden. De var flinke håndverkere på denne tiden.Slik hadde vi det den 22. juni 2013.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sveitserhussjarme

sveitserhussjarme

41, Nøtterøy

Velkommen til min kreative hverdag. Her kommer jeg til å legge ut om mitt hverdagsliv på Nøtterøy, noen enkle hobbytips, innkjøpskupp for dagen, foto, interiør inspirasjon osv.

Kategorier

Arkiv

hits