Firenze - «hovedstaden» i Toscana.

Vår lengste etappe var Bergamo - Firenze. Vi brukte over fire timer p.g.a. veiarbeid og litt kø og omkjøring. Ellers er veiene helt suverene å kjøre på og det gikk radig. Jeg hadde på forhånd booket hoteller og overnattinger som ikke lå så langt fra hverandre p.g.a at to av barna blir fort bilsyke og den minste synes det blir litt lenge å sitte stille. Ellers er vi så heldige å ha en gutt som elsker å kjøre bil og høre på musikk. Ferdinand synger Kaizer Orchestras «Resistansen» av full hals.

I Firenze bodde vi på Andys bed and breakfast. Dvs Andys bed WITHOUT breakfast. Her lå vi alle fem på et trangt og skittent rom. Et såkalt herberge. Ok for backpackere, men ikke for familier. Rommet kostet ikke mer enn ca 600,- natten, men det var heller ikke verd mer. Vi delte bad og toalett med andre, og det gikk greit bortsett fra at når de gikk opp for toalettpapir var det ingen som skaffet nytt. Dette rommet skaffet jeg på Venere.com. Resten av hoteller osv booket jeg på booking.com. Veldig ryddig, men valutaen stemte ikke med det som var forhåndsavtalt. Jeg booket rommene i vinter da euroen stod i 7,3, og fikk en status på hva jeg skulle betale i både euro og norsk valuta. Men da jeg kom til Italia måtte jeg betale ut fra hva euro-avtalen var som var da på nærmere 8 euro. Noe man må ta hensyn til når man skal gjøre det på denne måten. Muligens vil det da lønne seg å betille hoteller uten refusjon, for disse må betales på forhånd (altså når man bestiller rommet).

I Firenze ble det litt shopping, men ikke så mye. Her var det dyrt. Det var marked osv her, men for det meste var det fake å få tak i til en altfor høy sum. Det var ikke så lett å prute her. Til gjengjeld var det mye å se, og mye å ta bilder av. God mat og drikke.

Peri likte ikke å kjøre i denne byen, og det skjønner jeg godt. Det var meget trange gater og vi var livredd for leiebilen.Siesta i bilen. Heldigvis var sjåføren og kartleseren våkne;-)Ferdinand og jeg:-)Kusinene.


Jeg elsker byen renessanse stil, og er sykt imponert over arkitekturen og dems byggherrer.


Her er gjengen samlet for fotografering.Blonde, norske jenter er meget pop i Italia. Måtte passe på disse to, de fikk noen instrukser da de beveget seg på egenhånd. Her fikk jentene  billetter til student party. Jeg kom hastende etter og forklarte at de bare er 15 og 16 år. Haha. Da sa innhaverne at de hadde alkoholfritt også. Puh! Dyre merker lå på rad og rekke. Vi snuste litt på butikkene og var egentlig overrasket over at det ikke var så dyrt som jeg hadde trodd på forhånd. Vanlige klær var nesten like dyrt. Men allikavel ble 60 euro for en t-skjorte til Ferdinand på Armani litt i det meste laget da jeg synes merket er litt harry.Her er den berømte broen som alle fotograferer. Men jøss så kul. En absolutt severdighet i Firenze.Mamma og gullungene.Så var det ciao til Firenze. Og deretter sette kurs mot Bolsena på selveste bryllupsdagen. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sveitserhussjarme

sveitserhussjarme

41, Nøtterøy

Velkommen til min kreative hverdag. Her kommer jeg til å legge ut om mitt hverdagsliv på Nøtterøy, noen enkle hobbytips, innkjøpskupp for dagen, foto, interiør inspirasjon osv.

Kategorier

Arkiv

hits