Gamle gjenstander og rariteter

Har brukt litt tid på finne ut verdien på disse gamle tingene, men er fortsatt helt blank. Må vel innom en bruktsjappe/antikkbutikk eller noe. Vet at det er et stort bruktmarked i Lillehammer til helgen, hvor jeg kan få gratis takst på gamle gjenstander. Men spørs om jeg rekker å dra dit når jeg skal jobbe hele helgen. 

Hvis du vet noe om verdien på dette, eller vet hvor jeg kan undersøke dette, så gjerne legg igjen en kommentar.Den første boken er Sex Bøger om «den sande Christendom» av Johan Arndt. Fra 1868.

Boken kunne man få kjøpt et sted for 200,-. Eller på qxl hvor en ville kvitte seg med den. Synes jeg leste at opplaget var rundt 1000, så den finnes nok i for mange hjem til å ha noe særlig verdi. Gøy å ha er den uansett:-)

Den andre er «Snorre» kongesagaer oversatt av Dr. Gustav Storm. Fra 1900.

Meget godt oppbevarte bøker hvor alle sidene er intakt.De er ikke til salgs. Ønsker bare å finne ut av verdien.

Har også et gammelt rør som pryder vår bokhylle her hjemme, The Wellington permanent fra Wellington & Ward (som jeg fant ut historikken på).Det jeg ikke finner ut av er de ekte verdipapirene som lå inni. 

 2 kronor og 1 krona logoer øverst på papiret. Lagtima Sommartinget med Sundals härad i Östebyn. 27. juni 1877. Omhandler Johannes Andersson.

Har også et papir som omhandler Fredrik Olafsson i Sallebyn. Lagtima Wintertinget med Sundals härad å tingsstället Östebyn den 22. februar 1887.

Tredje og siste er fra samme lagtima og omhandler også Fredrik, Erik og Josef Olafsson. Fra 13. mai 1889.

 

 

Hvis du lurer på mer om verdipapirene, så ta kontakt. 

Hadde vært gøy å sporet opp arvingene av disse personene som er nevnt. Kanskje de er interessert i papirene som omhandler slektningene sine. Kanskje vi kan klare det via FB?
Så bare del denne siden med dine venner:-)

Én kommentar

Emilie-Therese ¢¾

24.04.2013 kl.19:19

Håper du får en super lillelørdag! :)

Skriv en ny kommentar

sveitserhussjarme

sveitserhussjarme

41, Nøtterøy

Velkommen til min kreative hverdag. Her kommer jeg til å legge ut om mitt hverdagsliv på Nøtterøy, noen enkle hobbytips, innkjøpskupp for dagen, foto, interiør inspirasjon osv.

Kategorier

Arkiv

hits