Island - Dag 5

På da nr 5 begynte vår utflukt med en times gåtur på fjellet ved Hngifossen.Amalie var vågal og mor var redd. Her sitter hun ved et stup på et 20 talls meter. Vi andre sto med hjertet i halsen og torde nesten ikke røre oss. Jeg var redd steinhyllen hun satt på skulle rase.Det er emestående å være på fjelltur med slike nydelige farger.Fjellet er av steintypen basalt som er en magmatisk bergart av vulkansk opphav. Basalt er en dagbergart, det vil si at magmaen først størkner på jordoverflaten ved lav temperatur og under lite trykk.
Basalt er grønn eller gråsvart. I Norge finnes det blant annat basalt ved Holmestrand. Basalt brukes til grus. Det er meget porøst.
Lavadekke av basalt utgjør om lag 70 % av jordas totale overflate, det vil si på land og havbunnen, og store deler av overflaten til solsystemets steinplaneter (Merkur, Venus, Jorda med Månen - og Mars.
Basalt er dannet ved vulkanske utbrudd etter måten direkte fra jordas mantel.Her besøker vi boligen til avdøde Gunnar Gunnarson. En av de mest berømte forfatterne fra Island. Han var en god tyskervenn under krigen så han var ikke så populær i hjemlandet sitt. Huset er også tysk av utseende og stil.

Her fikk vi oss en god lunsj.

Senere kjørte vi hjemover mot båten. Gjennom Islands eneste skog. (Den var ikke stor). Vi kjørte til Egilstaddir for å shoppe. Vi spratt ut av bussen og gledet oss til å kjøpe garn og Islanske souvenirer, men der fikk vi oss en overasskelse. Ingenting der var typisk islansk. Garn vi fikk kjøpt til mormor så hun kan strikke sokker til oss, men det var lite av det vi kaller typisk island. Så visakortet ble aldri varmt på Island oppholdet vårt.

Dag fem var over og vi tok farvel med Island. Dette ble gjort med en nydelig a la carte middag på båten.
Én kommentar

15.10.2012 kl.10:31

Beklager skrivefeilene i tekstene mine, men her går det fort unna i svingene og har veldig liten tid til å lese gjennom det jeg skriver. Men skal nok prøve å skjerpe meg;-) Jeg irriterer meg over andres skrivefeil, så vet at det er kjedelig å lese tekster med feil.... men som sagt altfor liten tid til dette egentlig...

Gro-Bente:-)

Skriv en ny kommentar

sveitserhussjarme

sveitserhussjarme

41, Nøtterøy

Velkommen til min kreative hverdag. Her kommer jeg til å legge ut om mitt hverdagsliv på Nøtterøy, noen enkle hobbytips, innkjøpskupp for dagen, fototips, interiør inspirasjon, nyheter om Tønsbergmessen (siden jeg er markedsleder der) osv.

Kategorier

Arkiv

hits