Island-mer på dag 4Ja, nå skal vi bade i en blå lagune på Myvatn.Nydelig blått vann med lavasteiner rundt omkring og sort sand i bunnen.Vi koste oss i det varme kildevannet. Gradestokken over vannet viste 4 grader. I vannet var det forskjellige temperaturer. Men ikke kaldere enn 38 grader tipper jeg.Her var det sunne mineraler som gjorde godt for kropp og sjel og vi følte oss unge og spenstige etterpå:-) Hehe.Selvfølgelig måtte vi kjøpe noe av dette vidundersaltet med oss hjem. Jeg kjøpte badesalt for ømme muskler og Amalie kjøpte relaxing salt.

Nei men, er det ikke paparazzi-Turid som tar bilde av meg da. Jeg synes vi fikk altfor liten tid i vannet. Bussen ventet og vi skulle videre til Dimmuborgir lavalabyrinten.Ganske tøft dette også altså.Men jeg kunne fint ventet i vannet til bussen plukket meg opp på hjemveien. Men så har jeg da fått oppleve dette også.Så er vi noen lavasteiner rikere. Jeg tok med meg en liten samling til hyllen min hjemme.Sikkert morsomt å være her i julen når tussene og nissene dukker opp.

På vei til noen kratere stoppet vi opp ved nok et nydelig landskap.

På de 8 timene denne dagen i dette øde landskapet har vi sett så forskjellig natur.Det jeg ikke fikk tatt bilde av var lava som hadde rent som vann og plutselig bare stoppet midt i landskapet, rett foran et hus.Dette er vulkan kratere. Alle har søkk i midtenmed vann oppi. Amalie går her på sort lava jord.Se på de nydelige høstfargene.

Det var veldig få hus her i det landskapet vi har sett. 200.000 bor i Reykjavik og kun 100.000 utenom. Og disse bor veldig spredt. Da sier det seg selv at en del hus lå alene, og det kunne gå flere kilometer uten å se hus. Det kommer litt mer fra dag 4.... men ikke i dag. Fikk tatt noen vakre bilder fra Seydisfjordir, den lille skjønne bygda båten vår lå ved.

Én kommentar

Richard

09.10.2012 kl.23:21

Flott tur! Gøy å se bilder å lese hvordan dere hadde det. Er spent på resten... ;-)

Skriv en ny kommentar

sveitserhussjarme

sveitserhussjarme

41, Nøtterøy

Velkommen til min kreative hverdag. Her kommer jeg til å legge ut om mitt hverdagsliv på Nøtterøy, noen enkle hobbytips, innkjøpskupp for dagen, fototips, interiør inspirasjon, nyheter om Tønsbergmessen (siden jeg er markedsleder der) osv.

Kategorier

Arkiv

hits