Snart jul, med blandede følelser

I dag er det 8. desember. Snart jul. For en med juleangst er det lurt å begynne forberedelsene så tidlig som mulig. Det har jeg funnet ut for lengst er det letteste for meg. Jeg er nesten ferdig med alle julegavene. Jeg pleier å kjøpe dem mens jeg er i utlandet, enten på sommeren eller tidlig høst. Jeg har hadt juleangst siden det første barnet mitt ble født. Hadde ingenting med henne å gjøre. Det var alle prestasjonene jeg skulle igjennom. Vonde barndomsinner som dukket opp. Vi har en tendens til å skulle være så perfekte. En solig og dyktig bakstekjerring, en usedvanlig ryddig husmor, den perfekte vertinne..... Jeg ble rett og slett så dårlig da jeg befant med i sofaen to uker før jul med en datter på 9 mnd. Jeg hadde da ikke gjort noe særlig til jul, så sitter jeg i sofaen og tenker på alt jeg skulle gjennom.

Så nå har jeg lært da. Det lønner seg å skrive liste om alt som skal gjøres. Og du, det er lov å kjøpe kaker, eller få noe av mor. Jeg er så heldig at jeg har en mor som baker krumkaker og risboller til meg hvert år. Min datter har allerede tatt seg av et slag med venner i klassen. Da gjenstår fire slag. Kransekaken er bestilt. Tre. Vi skal ha pepperkakebaking/pynting til søndag. En hel gjeng. Da er det kun to slag igjen. Jeg går for kokosbolle-kjøp. Ett slag....... Hmmm...... det er sikkert ok med seks slag hvis vi ikke baker ett slag til.

Pakkene er innpakket i papir, snart er kakene i boks, adventsstaken lagde jeg selv. Har aldri lagd slike før jeg. Men i år gjorde jeg det. Synes mamma fortjente en gave etter all hjelp hun har gitt meg i det siste. Så da lagde jeg litt pynt til henne og meg selv. Jeg fant adventsstjernen med en gang da jeg gikk på loftet, orket da ikke tanken på å lete etter adventsstaken. Så da dro jeg heller innom plantasjen og kjøpte litt dekor. Jeg kom nemlig på at jeg hadde vel mange boller og lyseholdere.


Denne fikk mor:-)
Heldigvis har jeg fri hver fredag. Så i morgen blir det storvasking av kjøkkenet. Resten får vente til neste fredag. Det er viktig å kose seg litt også. Så lørdag tar jeg med barna i svømmehallen og ut og spise etterpå. Kanskje vi rekker en tur rundt i byen hvor vi kan se litt på julepynt og treet på torvet og kanskje få litt GOD julefølelse.

Julekortene lager jeg selv. Bildene er tatt. I sommer. Det gjør ingenting med sommermotiver på julekort. Jeg limer de på et stykke papir og sender alt fra 20-30 stk. Det er ikke så mange som sender julekort lenger. Det tar tid, koster penger og nå finnes noe som heter mail og Internett og MMS. Jeg personlig liker den «gamle» metoden, men jøss, det er både lurt og enkelt å ta i bruk PC-en og nettverket;-)

Det som jeg har funnet ut er det beste for meg er altså å starte tidlig, men det er også viktig å ha i bakhodet: ikke stress, julen er tid for å slappe av og kose seg - også for mor i huset, det jeg ikke rekker å få gjort til jul får bare ligge.

Uansett skal det nok bli jul i stuen vår også. En fast tradisjon vi har er å dra til familien vår på landet. Der går vi i skogen, tenner bål og griller pølser. Nissen kommer med godteri til de små. Vi drikker kakao og slarver litt om nisser og dverger. Dette er utrolig hyggelig. En tradisjon som nå også våre naboer vil bli med på. Vi har med øks og finner vårt eget tre som vi hogger ned. Jeg er nok av den gamle skolen, som holder litt på det gamle og ekte. Dette krever god planlegging når hverdagen er så hektisk.

Ha en riktig koselig førjulstid... og for dere som sliter litt med det samme som meg.... begynn tidlig og prøv å sette pris på og vær stolt av hver eneste ting du har gjort unna. Jeg gir meg selv en klapp på skulderen, for det er det ingen andre som gjør.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sveitserhussjarme

sveitserhussjarme

40, Nøtterøy

Velkommen til min kreative hverdag. Her kommer jeg til å legge ut om mitt hverdagsliv på Nøtterøy, noen enkle hobbytips, innkjøpskupp for dagen, fototips, interiør inspirasjon, nyheter om Tønsbergmessen (siden jeg er markedsleder der) osv.

Kategorier

Arkiv

hits