Jeg bare undres...

Jeg har lurt en del på hvorfor vi mennesker dømmer så meget. Tenker da særlig på kulturene oss i mellom. Vi nordmenn elsker å dømme utlendinger. Jeg har selv gått i den fellen. Mange ganger. Og fortsatt gjør jeg det. Vi dømmer dem opp og ned fra topp til tå. Men visste du at du selv blir sett på med lupe nedenfra og opp?

Alle har vel hørt om uttrykket «partysvenske». Med god grunn, tenker vi. Det er faktisk så morsomt at vi lager tv-reklame om det. Men hva med oss nordmenn? Er vi så populære i Sverige? Ta Strømstad f.eks. Nordmenn kjøper hytter og ferieboliger der borte. Vi legger fra oss søppel og tilgriser så mye rundt oss, så svenskene er helt fra seg. Strømstad er riktignok turistby nr 1 i Sverige mye takket være oss nordmenn, men jaggu skal de få streve med oss også. På den store Harry-dagen pimper vi opp stygge kjerrer og innvanderer stakkars Strømstad by. Politiet jobber tredobbel skift og må stenge hele byen for at vi ikke skal rasere alt til grunne.

Eller hva med polakker? Jo, det er sant. Det er ingen som fyller opp våre fengsler så mye som dem, men fanken så bra arbeidskraft. De tar disse jobbene vi nordmenn ikke gidder å ta. Nei, vi går heller på NAV enn å jobbe som en polakk. Sannheten er at nordmenn er late og heller går hjemme ett par år ekstra siden vi ikke har det så bra med oss selv. Jeg bare undres. Hadde man kanskje blitt litt fortere bra i huet hvis man hadde sluppet og kjenne så ekstra godt etter hjemme i sin egen lille firkanta stue? Polakkene er flinke til å stå på. Vi nordmenn hopper helst ut fra første år på videregående skole fordi vi er litt lei. Dermed tar vi opp noen lån på en 8-10 kredittkort og kjøper oss stor varebil og litt snekkerutstyr. Deretter klistrer vi bilen ned med «snekker-Andersen»-logoer og triller rundt og lurer folk med dårlig håndverk, så sinnasnekkeren og TV2 hjelper deg får ekstra mange søknader om bistand. Ja,ja, ikke alle. Men det er jaggu ikke alle polakker som sitter i fengsel heller.

La oss også se på Irakerne. Jeg kjenner noen. Jeg bodde ved siden av en familie. De var i grunnen litt merkelige, skal innrømme det. Datteren i huset lekte med min datter. Hver dag. Jeg tok stadig med barna på tur, hun overnattet ofte hos oss. Moren hadde tendenser til å stenge datteren ute. Ja, det var med vilje. Hun koblet også i fra ringeklokken så ikke datteren skulle forstyrre når moren lå og sov. Midt på dagen. Om vinteren i minusgrader hadde jeg alltid disse barna inne hos meg. De var to søsken pluss en liten baby (den gangen). Babyen slapp jeg heldigvis å ta meg av. Hadde nok med de to andre. De ruslet rundt ute i snøen kun iført strømpebukse. Men senere, etter noen år blir jeg kjent med moren. Da forsto jeg hvorfor hun var så merkelig. Hun hadde blitt tvangsgiftet med sin fetter. Flyttet så til Norge. I sitt land var hun høyskolelærer. I Norge var hun husfrue. I 12 år. Hun hadde ingen venninner. Hun hadde kun vært i Sandefjord by. En dag måtte hun til Tønsberg sykeshus med sin sønn. Dit ble hun kjørt av sin mann. En hel uke var hun på dette sykeshuset uten en eneste krone. Hun hadde en medgift da hun kom hit, hun fikk også 100.000 kroner av sine foreldre, men disse ble satt på mannens konto. Pengene ble brukt til å starte firmaer som han driver. Mannen er aldri hjemme. Jeg bare undres. Hvor mange nordmenn hadde klart dette uten å blitt gal? Jeg tror jeg hadde blitt det.

Tiden gikk og jeg fikk meg en mann. Da var det stopp for denne nabojenta å sove hos oss. Det fikk hun ikke lov til av pappa. Og vet du hvorfor? Jo, fordi i følge irakerne så er alle nordmenn pedofile. Så sant så sant, det kan man jo lese i avisene nesten hver dag. Men hallo! Ikke alle vel? Nei, ikke alle. Men det begynner å bli veldig mange. All den voldtekten man leser om i avisa, og hva med ferde som stenger døtrene sine i kjelleren i 20 år. Det skjedde riktignok ikke i Norge. Men har du kontroll over naboen din? Hva vet du om dem?

Jeg vet om ei som tok sitt eget liv etter å ha blitt voldtatt. Ei ung jente på 14 år. Mens han tosken som voldtok får kanskje ett år i fengsel pga voldtekt. Drap er det egentlig, men det blir dessverre ikke stemplet på hans cv. Og nå kan selv ikke bestemor føle seg trygg når hun skal på butikken å kjøpe melk.

Hvert minutt kommer det 4 nye asylsøkere til Norge. Hvert minutt reiser fire nordmenn til Thailand for å søke en garantert 100% dame. Hvert minutt reiser pensjonister til Torreveja for å drikke utvannet bassengdrinker og møte naboen på grisefest, og ellers slå ut håret med sin pensjonistlønn. Jeg bare undres. Hvordan kan vi dømme utlendinger? Vi nordmenn er ikke bedre enn andre.

Men det er det jeg rakk å undre over i dag...

 

2 kommentarer

May-Teresa

22.nov.2011 kl.14:26

så fin blogg du har! :-)

Peri

23.nov.2011 kl.14:16

Det var da voldsomt som du skulle undre :) Men bra undret kjære. Skulle nesten tro du hadde hørt litt på meg :) elsker deg masse beibi og gratulerer med dagen som var..

Skriv en ny kommentar

sveitserhussjarme

sveitserhussjarme

40, Nøtterøy

Velkommen til min kreative hverdag. Her kommer jeg til å legge ut om mitt hverdagsliv på Nøtterøy, noen enkle hobbytips, innkjøpskupp for dagen, fototips, interiør inspirasjon, nyheter om Tønsbergmessen (siden jeg er markedsleder der) osv.

Kategorier

Arkiv

hits